10 May

Terug in de tijd met een retro inrichting

Terug in de tijd met een retro inrichting

Ben je op zoek naar een unieke en opvallende inrichting voor je huis? Overweeg dan eens om te gaan voor een retro stijl uit de jaren '60 en '70. Met kleurrijke meubels, funky accessoires en opvallende patronen creëer je een sfeer van nostalgie en originaliteit. In dit artikel delen we inspiratie en tips voor een retro inrichting in jouw interieur.

Haal inspiratie uit de jaren '60 en '70

De jaren '60 en '70 staan bekend om hun unieke en kleurrijke stijl. Haal inspiratie uit deze tijdperken door bijvoorbeeld te kijken naar interieurmagazines uit die tijd, films en televisieseries uit die periode, en vintage meubelstukken. Let op opvallende kleuren, zoals oranje, geel en groen, en patronen zoals bloemen, psychedelische prints en abstracte vormen.

Kies kleurrijke meubels

Een van de kenmerken van de retro stijl is het gebruik van opvallende kleuren in meubels en accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een felgekleurde bank, een fauteuil met een opvallend patroon of een kleurrijke kast. Ook een retro eethoek met stoelen in verschillende kleuren kan een echte eyecatcher zijn in je interieur.

Gebruik funky accessoires

Funky accessoires mogen niet ontbreken in een retro inrichting. Denk bijvoorbeeld aan een lava lamp, een platenspeler of een jukebox. Ook wanddecoraties zoals posters van artiesten uit die tijd, vintage klokken en opvallende lampen zijn perfecte toevoegingen voor een retro sfeer in huis.

Combineer verschillende materialen

In de jaren '60 en '70 werden veel verschillende materialen gebruikt in het interieur, zoals hout, kunststof en metaal. Combineer verschillende materialen in jouw interieur om een authentieke retro sfeer te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een houten dressoir met een kunststof lamp erboven of een metalen kast met houten poten.

Maak het af met vintage accessoires

Maak je retro inrichting af met vintage accessoires, zoals vazen, kussens en tapijten. Ga op zoek naar unieke items in tweedehandswinkels, op rommelmarkten of online. Zo geef je jouw interieur een persoonlijke touch en ben je verzekerd van unieke accessoires die niemand anders heeft.

Retro in elke ruimte

De retro-stijl kan worden toegepast in elke kamer van het huis. In de woonkamer kunnen bijvoorbeeld verschillende retro-elementen worden gecombineerd, zoals een vintage bank, een shaggy tapijt en een opvallende staande lamp uit de jaren '60. In de slaapkamer kunnen retro-elementen worden toegevoegd door te kiezen voor een retro bedframe en beddengoed met opvallende patronen. In de keuken kunnen retro-elementen worden toegevoegd door te kiezen voor een koelkast in een retro-stijl en een keukentafel met een formica blad.

Accessoires in retro-stijl Om de retro-stijl compleet te maken, zijn de juiste accessoires essentieel. Denk hierbij aan vintage lampen, retro posters en schilderijen, en kleurrijke kussens en plaids. Ook een platenspeler uit de jaren '60 of '70 kan een leuke toevoeging zijn aan het interieur.

Conclusie

Retro inrichting is helemaal terug van weggeweest en is een leuke manier om je interieur een persoonlijke en unieke uitstraling te geven. Door te spelen met verschillende retro-elementen en kleuren, kun je een unieke en sfeervolle omgeving creëren. Het belangrijkste is om je eigen stijl en smaak te volgen en zo een interieur te creëren waar je je helemaal thuis voelt.

+